2015 års Eskadersegling

Årets eskadersegling startade på ett bra sätt, alla som skulle delta kom till Storön på utsatt tid, vi blev lite oroliga när inte ”matbåten” kommit fram.

Efter ett tag kom även Shalom (Lena o Rickard) med köttet och korven som utlovats. Vi samlades alla på bryggan och grillarna tändes, vi försökte att rymmas alla vid bordet och vi blev ett gemytligt gäng även i år igen. Till bords satt vi långt in på natten och samtalade om det mesta.

Klockan 0900 dagen efter hölls ”skepparmötet” på bryggan av Anders Ekholm som stod för banan. Vid 10-tiden glider eskaderbåtarna ut mot en ganska tuff segling, som dom inte visste då! Eskaderseglingen förväntades bli relativt hård med anledning av de vindstyrkor som redan vid start gjorde sig kända.

Vid målgången vid Grinda vid 14-tiden förstod vi alla att den hade varit ganska tuff, då flera deltagare drabbats hårt på olika sätt. Då det hade varit vindstyrkor upp på 12-15 m/s och ett antal kastbyar som var tuffa. Bryggplatserna var bokade så det var inget problem med angöringen. Bastu fanns att tillgå efter målgång vilket var uppskattat, för kroppen behövde få lite värme efter dagens ruskväder med blåst regn och hagel.

Efter den värmade bastun intogs Grindas värdshus, för att utspisa eskadermiddagen som var en tre rätters middag bestående av kulinariska läckerheter både från hav och land.

Under middagen överlämnades Våreskaderns vandringspris av Lars Blomqvist som var förra årets vinnare till årets vinnare av eskadern nämligen skepparen Ulf Andersson på S 30:an Yasmine.

Efter en fantastisk middag skiljdes våra vägar igen, för några stannade kvar på det fina värdshuset för att njuta ytterligare medans vi andra gick ner till våra båtar för att koja.

Dagen efter vaknar vi upp till en underbart solig dag, så vi skiljs återigen i solsken inför nästa begivenhet med Segelbåtssektionen.