Höstseglingen till Sandhamn

8 oktober seglades höstseglingen till Sandhamn. Några av medlemmarna med motorbåtar hade tjuvstartat och dragit till Sandhamn redan på fredagskvällen. Vi andra som skulle kappsegla mötes upp utanför Bagarsundet där starten var. Väderprognoserna lovade ordentligt med vind från nordost, vilket innebar kryss hela vägen. 15 båtar var anmälda, men Peter valde att segla med Ruset istället för att segla själv. Det var nog klokt även om han blev lika blöt på Ruset. Starten var uppdelad i 4 grupper, så att det inte blev så trångt på startlinjen. Vid Stendörren hade fältet samlats ihop och en lång kryss över Ingaröfjärden och Nämdöfjärden väntade. Stormhatt och Fresia hade tagit täten, men Nessie närmade sig snabbt. Trixie och Snekkja hade som vanligt en jämn kamp strax bakom. På Nämdöfjärden hade nya medlemen Stefan Ljung tagit täten med sin snabba Calluna. Yasmin råkade ut för ett haveri, fockfallet gick av och tvingades bryta. Calluna var först över mållinjen men resultatet lät vänta på sig till prisutdelningen som var på bryggan. Det visade sig att Nessie hade vunnit. Se resultatlista: resultatberakning-hostsegling
När alla båtarna hade lagt till så väntade en varm bastu och bubbelpool på seglarhotellet.
Kvällen avslutades på seglarhotellet där alla samlades för att äta en god middag. Stämningen runt borden var hög och alla var eniga om att det var en bedrift att tagit sig till Sandhamn i den hårda vinden.
Dagen efter höll vindriktningen i sig vilket gjorde att alla fick en snabb hemfärd.
Läs även Callunas blogg www.s73calluna.wordpress.com

0 Svar till “Höstseglingen till Sandhamn”


Kommentarerna är stängda.